uitbouw met dakterras

Uitbouw met dakterras

Heb jij een uitbouw en wil je er graag een dakterras op maken? Een uitbouw met dakterras is een aanvulling op je woning. Je creëert hiermee meer buitenruimte. Het maken van een dakterras op je uitbouw is niet heel moeilijk. Het dak moet toegankelijk zijn, je moet een vloer op je dakterras plaatsen en het voorzien van een balustrades. Voor je deze drie stappen uit, dan heb je een uitbouw met dakterras.

Waarom een dakterras op je uitbouw?

Wanneer je een dakterras op je uitbouw maakt, creëer je meer buitenruimte. Een uitbouw slokt een deel van je tuin op, deze ruimte krijg je dan als het ware terug. Een ander voordeel is onder andere dat je nu ook vanuit een slaapkamer naar buiten kunt. Ten slotte kun je jouw slaapkamer nu voorzien van openslaande deuren, dit is vooral in de zomer ideaal.

Dakterras vloer

Het is ontzettend belangrijk om je nieuwe dakterras te voorzien van een vloer. Wanneer je het dak regelmatig betreed, dan zou je dakbedekking kunnen beschadigen. Hierdoor zou je lekkage in je uitbouw kunnen krijgen. Dit is niet wenselijk.

Er zijn verschillend soorten vloeren geschikt voor op een dakterras. Neem nou een vlonder vloer. Dat is een eenvoudig te plaatsen vloer bestaande uit houten planken. Deze planken schroef je op een onder constructie van houten balken. Een andere mogelijkheid is om een tegelvloer op je uitbouw te plaatsen. De tegels kun je dan op speciale tegeldragers plaatsen, zodat ze de dakbedekking niet beschadigen.

Balustrade om je dakterras

Je zult je dakterras moeten voorzien van een balustrade. Daarmee voorkom je dat je van je dakterras naar beneden kunt vallen. De balustrade fungeert als valbeveiliging. In onze webshop vind je diverse soorten balustrades. Deze maken we op maat, waardoor we ze precies passend in jouw situatie kunnen maken.

Wil je meer lezen over balustrades voor een dakterras? Ontdek het hieronder:

Dakterras laten maken op je uitbouw?

Wil jij een dakterras laten maken op je uitbouw? Neem dan gerust eens contact met ons op. We kunnen je van een passend advies voorzien en daarbij komt dat we de vloer en balustrade voor je dakterras kunnen leveren en plaatsen. We vinden het belangrijk om je volledig te kunnen ontzorgen en helpen je dan ook graag verder.