hekwerken voor een dakterras

Top 3 hekwerken voor een dakterras

Ben jij op zoek naar hekwerken voor een dakterras? Na lang zoeken tussen de foto’s van opgeleverde projecten, heb ik vandaag een top 3 proberen te maken van hekwerken voor een dakterras. Onze monteurs hebben de hekken bij onze klanten op locatie gemonteerd.

Waarom een hekwerken voor een dakterras?

Een hekwerk om een dakterras voorkomt dat je naar beneden kunt vallen. Het is daarom erg belangrijk dat het hekwerk veilig is. Een dergelijk hekwerk moet daarom aan de nodige eisen voldoen. Deze zijn terug te vinden in het bouwbesluit. Raadpleeg deze altijd voor het plaatsen van een hekwerk op je dakterras.

Top 3 hekwerk voor een dakterras

Nu is het tijd voor mijn top 3 hekwerken voor een dakterras. Het gaat om een drietal mooie projecten die we op maat mochten maken en monteren.

1. Stalen lamellenhekwerk

Dit prachtige lamellenhekwerk hebben we ronde een balustrade gemonteerd om een dakterras in Zuid Holland. Om een aantal bijzonderheden te noemen: een deel van het hekwerk om het dakluik is lager gemaakt dan de rest van het hekwerk. Op het dakterras zit een puntdak, hier hebben we het hekwerk schuin gemaakt. Hierdoor is er een mooi geheel ontstaan. Het gebruikte hekwerk vind je in onze webshop als lamellenhekwerk S02

2. Hekwerk met glas

Een glazen hekwerk is ideaal wanneer je vanaf je dakterras een prachtig uitzicht hebt. Met een dergelijke balustrade heb je maximaal behoud van uitzicht. Het hekwerk belemmerd dit niet. Bovenstaande hekwerk is onze glazen balustrade G01. Het bestaat uit stalen staanders, waar glasplaten tussen geklemd zijn met glasklemmen.

3. Houtlook hekwerk

Nieuw is ons houtlook hekwerk. We hebben dit hekwerk om een dakterras gemonteerd in Friesland. Het hekwerk heeft extra dikke liggers en spijlen, hierdoor is het niet van een robuust houten balustrade te onderscheiden. Voordeel van een houtlook hekwerk is, dat deze de voordelen van een stalen hekwerk heeft. Het is onderhoud vrij en heeft een lange levensduur.

Hekwerken voor een dakterras op maat

We hebben in onze webshop diverse soorten balustrades die geschikt zijn voor een dakterras. We maken alle balustrades op maat, hierdoor weet je zeker dat ze in jouw situatie gaan passen. Je kunt de montage overlaten aan onze ervaren monteurs.

Hekwerken van hekwerkwebshop.nl

Neem geruste een kijkje in onze webshop en laat je verrassen door ons aanbod balustrades. Ben je op zoek naar een specifiek soorten hekwerk, maar kun je deze nergens vinden? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder bij je zoektocht naar een nieuw hekwerk voor een dakterras.