balkonleuning met glas

Balkonhek met glas – de nieuwe trend

Als je op zoek bent naar een moderne, strakke en stijlvolle manier om je balkon bij te werken, kijk dan niet verder dan een balkonhek met glas. Glazen balustrades hebben een transparante uitstraling en kunnen op maat worden besteld om aan jouw specifieke situatie te voldoen. We kunnen de glazen balustrades zowel uit roestvrij staal als uit staal vervaardigen en de balustrades kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Buitentoepassingen zijn bijvoorbeeld als balkonleuningen rond een balkon, als balustrades rond een dakterras of als Franse balkonleuningen. Glazen balustrades kunnen ook binnenshuis worden gebruikt rond trappenhuizen of bordessen. Lees verder voor meer informatie over de voordelen van het overstappen op glazen balkonhekken en de verschillende soorten die beschikbaar zijn.

Voordelen van een balkonhek met glas

Een van de grootste voordelen van een balkonhek met glas is hun transparantie. Hierdoor kun je genieten van een onbelemmerd uitzicht vanaf je balkon, terwijl je toch de veiligheid behoudt. Een ander voordeel van glazen balkonrails is dat ze meer privacy bieden dan metalen of houten rails, omdat mensen er niet doorheen kunnen kijken. Als je je zorgen maakt over privacy maar toch van een mooi uitzicht wilt genieten, kun je kiezen voor mat glas dat het uitzicht verduistert en toch natuurlijk licht binnenlaat.

Soorten balkonhek met glas

Er zijn twee hoofdsoorten glazen balkonhekken: frameloze en ingelijste. Frameloze glazen balustrades worden op hun plaats gehouden met glasprofielen die ofwel aan de oppervlakte ofwel in de vloer zijn verzonken. De glaspanelen worden dan in deze profielen gestoken en op hun plaats gehouden met speciale klemmen. Glazen balkonhek met een frame hebben een aluminium of roestvrij stalen leuning die aan palen of bestaande structuren wordt bevestigd. De glaspanelen worden dan in deze frames gestoken en op hun plaats gehouden met rubberen profielen.

Balustrade G01

glazen balustrade g01

Glazen balustrade met stalen staanders, waar glas tussen geplaatst is door middel van glasklemmen.

Balustrade G02

Glazen balustrade G02

RVS glas balustrade bestaande uit RVS staanders met een ronde handregel.

Balustrade G05

Glazen balustrade G05

Transparante glazen balustrade gemaakt van RVS. Het glas is met glasklemmen bevestigd.

Balustrade G07

Glazen balustrade G07

Prachtige glazen balustrade met stalen staanders en aluminium liggers.

Balustrade G10

Glazen balustrade G10

Mooie variant op model G07, met extra handregel. Het glas zit in aluminium profielen geklemd.

Balustrade G03

Glazen balustrade G03

Glazen balustrade met vloerprofiel. Deze balustrade heeft geen palen.

Balkonleuning met glas bestellen

Als je geïnteresseerd bent in het overstappen op glazen balkonleuningen, is de eerste stap het opmeten van het gebied waar je ze geïnstalleerd wilt hebben. Zodra je de afmetingen hebt, kun je het soort glas (helder, getint of mat), het frame (aluminium of roestvrij staal), de leuning (indien van toepassing) en eventuele andere aanpassingsopties kiezen. Als je je keuzes hebt gemaakt, kun je je bestelling bij ons plaatsen en dan zorgen wij voor de rest!

Conclusie

Een balkonhek met glas is een moderne, slanke en stijlvolle manier om de buitenkant van je huis bij te werken zonder de veiligheid of privacy op te offeren. Als je geïnteresseerd bent in het bestellen van glazen balkonhekken voor je huis, neem dan vandaag nog contact met ons op! Wij helpen je bij het kiezen van het juiste type glas, frame, leuning en andere aanpassingsopties om ervoor te zorgen dat je nieuwe reling perfect is voor je huis.