haardhout kopen

Haardhout kopen

Tegenwoordig is haardhout erg populair. De energieprijzen stijgen waardoor mensen sneller geneigd zijn om de open haard aan te zetten. Je kunt eenvoudig aan haardhout komen, ook online. Haardhout kopen en kachelhout kopen kan bij diverse soorten haardhout handel. Helaas koop je dan niet altijd het beste haardhout. Als je goed geïnformeerd bent, dan koop je het goede haardhout en kun je deze winter heerlijk genieten van een knisperend haardvuur.

Voordelen ovengedroogd haardhout

Het stoken van vers gekapt hout heeft een aantal nadelen ten opzichte van ovengedroogd haardhout. Het vochtigheidspercentage van ovengedroogd haardhout is gemiddeld 20%. Dit betekent dat je het direct kunt stoken en het niet eerst hoeft te drogen. Hoe vochtiger het stookhout is, hoe onvollediger de verbranding is die zal plaatsvinden. Dit kan ervoor zorgen dat er giftige stoffen vrijkomen tijdens het stoken van dit hout.

Meer lezen:

Ovengedroogd haardhout bevat geen ongedierte en schimmels. Hout dat uit de natuur komt kan bijvoorbeeld houtworm bevatten, wat veel schade kan aanrichten aan je huis. Als haardhout te lang op een vochtige plek bewaard wordt, dan is er kans dat het gaat schimmelen. Dit geldt niet voor ovengedroogd hout. Ongedierte overleefd niet tijdens het droogproces. De temperatuur wordt te hoog voor ongedierte om te overleven. Het haardhout behoudt ook zijn originele kleur en geur.

Haardhout kopen

Bestel haardhout eenvoudig online in onze webshop. We hebben diverse soorten haardhout. Hieronder vind je de beschikbare soorten.

Berekenhout

berkenhout op pallet

Ongeveer 2 kuub berekenhout gestapeld op pallet.

Essenhout

essenhout op pallet

Ongeveer 2 kuub essenhout gestapeld op pallet.

Haagbeuk

pallet haagbeuk

Ongeveer 2 kuub haagbeuk stookhout gestapeld op pallet.

Haardhout gebruik je om de open haard mee op te stoken. Er zijn verschillende soorten haardhout, elk met unieke eigenschappen. Het haardhout kan uit zacht- of hardhout bestaan, dit zegt iets over de tijd waarin het hout opbrandt. Hardhout brandt een stuk langer dan zachthout. Niet alle houtsoorten zijn geschikt om op te stoken. Je kunt beter niet kiezen voor verduurzaamd, gelakt of geverfd hout. Bij het stoken van deze houtsoorten komen giftige (kankerverwekkende) stoffen vrij. Stook dus niet bijvoorbeeld huishoudelijk afval op. De houtsoorten die wij aanbieden zijn essen, haagbeuk en berken.

Essenhout

De eigenschappen van essenhout zijn elastisch, taai en hard. Deze houtsoort verbrandt traag en geeft enorm veel warmte af. Essenhout heeft ook een bijzondere geur en is zeer geschikt voor de open haarden die wat groter zijn.

Haagbeuk

Haagbeukhout is hard en brandt daardoor langer dan bijvoorbeeld berkenhout. De houtsoort zorgt voor een grote, regelmatige vlam. De rook van het haagbeukhout reinigt de kachelpijp (calorische werking).

Berkenhout

Berkenhout is een populaire houtsoort om mee te stoken, na eikenhout de meest gekozen. De houtsoort is zacht waardoor deze wat minder lang brandt, maar berkenhout geeft wel veel warmte af. Het is zuiver hout, er groeien soms wel paddenstoelen op. Dit ziet er misschien wat vreemd uit maar heeft geen invloed op het stoken van berkenhout. Er is weinig zuurstof nodig om berkenhout te laten branden, wat ervoor zorgt dat deze houtsoort makkelijk gebruikt kan worden als openhaardhout. Het rookkanaal vervuilt nauwelijks omdat er een zeer schone verbranding plaatsvindt.

Haardhout kopen bij Hekwerkwebshop.nl

Je kunt haardhout eenvoudig online in onze webshop. Bij ons koop je haardhout voordelig op pallet. Het haardhout uit ons assortiment wordt per pallet verkocht. Elke pallet bevat 2 kuub haardhout. Het haardhout wordt binnen Nederland en Belgi├ź over geleverd.

Meer lezen: