haardhout opslag

Haardhout opslag

De manier waarop je haardhout opslaat is erg belangrijk. Zo kan schimmelvorming wordt voorkomen als het haardhout op de juiste manier opgeslagen wordt. Het stookhout blijft langer van goede kwaliteit en het branden ervan blijft hoog rendement opleveren. Een vochtarme plek, zoals een haardhout opslag is bijvoorbeeld een belangrijke voorwaarde voor bewaren van haardhout.

Als haardhout lang vochtig blijft, dan ontwikkelen er zich schimmels in het haardhout. Een garage is bijvoorbeeld een goede plek om haardhout op te slaan. De garage is meestal een goed geïsoleerde plek waar het droog is.

Als het mogelijk is kun je nóg beter kiezen voor een haardhout opslag voor buiten. De echt droge houtsoorten kunnen beter in een garage opgeslagen worden maar de houtsoorten die van nature meer dan 20% vochtig zijn kun je goed buiten opslaan. De zon en de wind zorgen dan voor een natuurlijk proces qua droging. Regen, sneeuw en hagel zijn echter funest voor haardhout. Het is daarom belangrijk dat je een goede haardhout opslag hebt.

Opties haardhout opslag

Een haardhout opslag is heel modern. Een berging voor haardhout is meer dan een overkapping in de tuin. Ze worden van verschillende materialen gemaakt, zodat de haardhoutopslag helemaal aangepast kan worden aan persoonlijke wensen. Het is mogelijk om een haardhout opslag met vloer te kopen, maar zonder kan ook. Ook zijn er combinaties te koop met een tafel ertussen. Het hout blijft hierdoor mooi droog waardoor het beter brandt. Droger hout vat makkelijker vlam en brandt ook schoner op.

Meer lezen:

Voordelen stalen haardhout opslag

Een stalen haardhout berging heeft corrosiebestendige eigenschappen omdat er een laag zink overheen zit. Dit vanwege het proces van thermisch verzinken.

Een stalen haardhoutberging is sterke en daarom uitermate geschikt voor interieur, landschap en tuin. Zo zijn ze duurzaam en sterk en past qua uitstraling perfect in klassieke én moderne tuinen. Een stalen haardhoutberging gaat erg lang mee, er is geen reden om hem binnen een paar jaar al te vervangen.

Haardhout opslag bestellen

Je bestelt eenvoudig je eigen haardhoutopslag door hem in je winkelmandje te plaatsen en af te rekenen. Tevens hoeft je jouw huis niet uit om snel te kunnen genieten van een heerlijk haardvuur, gemaakt met je eigen hout. De haardhout opslag kan geleverd worden in zowel Nederland als België. De maat van de haardhout opslag is verschillend. We hebben een aantal standaard maten in het assortiment maar kunnen de haardhout opslag op speciaal voor je op maat maken. Het is dus geen probleem om van de standaard maten af te wijken. Daardoor heb je snel thuis een ideale manier om stookhout op te slaan.

Types Haardhoutopslag

Hieronder vind je een overzicht van onze stalen haardhout opslagen die geschikt zijn om buiten te gebruiken. Standaard is het staal thermisch verzinkt, maar eventueel kunnen ze worden gepoedercoat in een RAL kleur naar keuze.

Houtopslag HH07

Deze houtopslag is gemaakt van staal en voorzien van een gaaswerk in de zijvakken.

Houtopslag HH08

Mooie stalen houtopslag met verticale spijlen in de zijvakken.

Houtopslag HH09

Houtopslag met prachtig cortenstalen snijwerk in de zijwanden.

Houtopslag HH10

Deze houtopslag is gemaakt uit staal en heeft een RVS dak. Ideaal voor haardhout.

Haardhout voor in de haardhout opslag

Wanneer je een haardhout opslag hebt aangeschaft, dan kun je deze gaan vullen. Haardhout kopen kan eenvoudig bij een haardhout handel. Ook in onze webshop vind je diverse soorten haardhout, geschikt voor een open haard of houtkachel. Tot slot wil ik je vertellen dat we momenteel essenhout, berkenhout en haagbeuk in ons assortiment hebben.

Haardhout kopen

Bestel haardhout eenvoudig online in onze webshop. We hebben diverse soorten haardhout. Hieronder vind je de beschikbare soorten.

Berekenhout

berkenhout op pallet

Ongeveer 2 kuub berekenhout gestapeld op pallet.

Essenhout

essenhout op pallet

Ongeveer 2 kuub essenhout gestapeld op pallet.

Haagbeuk

pallet haagbeuk

Ongeveer 2 kuub haagbeuk stookhout gestapeld op pallet.

Meer lezen over haardhout: