haardhout opslag

Haardhout opslag

De manier waarop je haardhout opslaat is erg belangrijk. Schimmelvorming wordt voorkomen als het haardhout op de juiste manier opgeslagen wordt. Het stookhout blijft langer van goede kwaliteit en het branden ervan blijft hoog rendement opleveren. Een vochtarme plek is bijvoorbeeld een belangrijke voorwaarde voor bewaren van haardhout. Als haardhout lang vochtig blijft, dan ontwikkelen er zich schimmels in het haardhout. Een garage is bijvoorbeeld een goede plek om haardhout op te slaan. De garage is meestal een goed geïsoleerde plek waar het droog is.

Als het mogelijk is kun je nóg beter kiezen voor een haardhout opslag voor buiten. De echt droge houtsoorten kunnen beter in een garage opgeslagen worden maar de houtsoorten die van nature meer dan 20% vochtig zijn kun je goed buiten opslaan. De zon en de wind zorgen dan voor een natuurlijk proces qua droging. Regen, sneeuw en hagel zijn echter funest voor haardhout. Het is daarom belangrijk dat je een goede haardhout opslag hebt.

Opties haardhout opslag

Een haardhout opslag is heel modern. Een berging voor haardhout is meer dan een overkapping in de tuin. Ze worden van verschillende materialen gemaakt, zodat de haardhoutopslag helemaal aangepast kan worden aan persoonlijke wensen. Het is mogelijk om een haardhout opslag met vloer te kopen, maar zonder kan ook. Ook zijn er combinaties te koop met een tafel ertussen. Het hout blijft hierdoor mooi droog waardoor het beter brandt. Droger hout vat makkelijker vlam en brandt ook schoner op.

Meer lezen:

Voordelen stalen haardhout opslag

Een stalen haardhout berging heeft corrosiebestendige eigenschappen omdat er nikkel, koper en chroom aan toegevoegd is. Het staal wordt hierdoor beschermd tegen corrosie. Het materiaal verandert van kleur door blootstelling aan het weer en ontwikkelt een roestvormige oxidatielaag, welke bescherming biedt tegen verder doorroesten.

Een stalen haardhout opslag is sterke en daarom uitermate geschikt voor interieur, landschap en tuin. De stalen opslag is duurzaam en sterk en past qua uitstraling perfect in klassieke én moderne tuinen. De haardhout opslag van staal is bestand tegen UV-straling en vorst en heeft een natuurlijke, warme uitstraling. Een stalen haardhoutberging gaat erg lang mee, er is geen reden om hem binnen een paar jaar al te vervangen.

Haardhout opslag bestellen

Je bestelt eenvoudig je eigen haardhoutopslag door hem in je winkelmandje te plaatsen en af te rekenen. Je hoeft je huis niet uit om snel te kunnen genieten van een heerlijk haardvuur, gemaakt met je eigen hout. De haardhout opslag kan geleverd worden in zowel Nederland als België. De maat van de haardhout opslag is verschillend. We hebben een aantal standaard maten in het assortiment maar kunnen de haardhout opslag op speciaal voor je op maat maken. Het is dus geen probleem om van de standaard maten af te wijken. Zo heb je snel thuis een ideale manier om stookhout op te slaan.

Types Haardhoutopslag

Hieronder vind je een overzicht van onze stalen haardhout opslagen die geschikt zijn om buiten te gebruiken. Standaard is het staal thermisch verzinkt, maar eventueel kunnen ze worden gepoedercoat in een RAL kleur naar keuze.

Houtopslag HH07

Deze houtopslag is gemaakt van staal en voorzien van een gaaswerk in de zijvakken.

Houtopslag HH08

Mooie stalen houtopslag met verticale spijlen in de zijvakken.

Houtopslag HH09

Houtopslag met prachtig cortenstalen snijwerk in de zijwanden.

Houtopslag HH10

Deze houtopslag is gemaakt uit staal en heeft een RVS dak. Ideaal voor haardhout.

Haardhout

Wanneer je een haardhout opslag hebt aangeschaft, dan kun je deze gaan vullen. Haardhout kopen kan eenvoudig bij een haardhout handel. Ook in onze webshop vind je diverse soorten haardhout, geschikt voor een open haard of houtkachel. We hebben momenteel essenhout, berkenhout en haagbeuk in ons assortiment.

Haardhout kopen

Bestel haardhout eenvoudig online in onze webshop. We hebben diverse soorten haardhout. Hieronder vind je de beschikbare soorten.

Berekenhout

berkenhout op pallet

Ongeveer 2 kuub berekenhout gestapeld op pallet.

Essenhout

essenhout op pallet

Ongeveer 2 kuub essenhout gestapeld op pallet.

Haagbeuk

pallet haagbeuk

Ongeveer 2 kuub haagbeuk stookhout gestapeld op pallet.

Meer lezen over haardhout: