balkonhek op maat

Balkonhek op maat

Een balkonhek op maat is in de eerste plaats natuurlijk belangrijk voor de veiligheid. Een een balkon met een stevige balustrade, zorgt er natuurlijk voor dat niemand zomaar naar beneden valt. Dat is uiteraard vanzelfsprekend, maar waar velen niet bij stilstaan, is dat een balkonhek ook esthetisch aantrekkelijk kan zijn.

Wanneer mensen hun droomhuis bouwen, zit de schoonheid voor een groot deel in de details. Een balkonhek op maat is dé manier bij uitstek om je woning die laatste finishing touch te geven.

Welke soorten balkonhekken bestaan er?

De stijl van je huis, bepaalt de stijl van je balkonhek. Echter kan ook de toepassing van je balkonhek bepalen voor welk materiaal je best kiest:

Stalen balkonhekken

Stalen balkonhekken zijn stevig en robuust. Daardoor is een stalen balkonhek geschikt voor een groot aantal toepassingen en is het bijzonder veilig. Dankzij een goede coating worden stalen balustrades beschermt tegen roest, wat de duurzaamheid verhoogt.

Balkonhek A01

Balkonhek met cirkels tussen de spijlen.

Balkonhek A02

Strak balkonhek met een dubbele horizontale ligger.

Balkonhek A03

Basis spijlen hekwerk geschikt voor balkon.

Balkonhek A04

Luxe balkonhek voor balkon en dakterras.

Balkonhek A05

Mooi balkonhek waarvan er telkens een spijl verspringt.

Balkonhek A06

Prachtig balkonhek met cirkels.

Balkonhek A07

Balkonhek met ruiten.

Balkonhek F01

Balkonhek met krullen.

Balkonhek F03

Hek met krullen en cirkels.

Striphek S01

Balkonhek met stripspijlen.

Lamellenhek S02

Balkonhek met strip spijlen.

Aluminium balkonhekken

Aluminium balkonhekken zijn daarentegen zeer licht. Hierdoor zijn ze makkelijk te (ver)plaatsen. Aluminium balustrades hoeven tevens niet bewerkt te worden tegen roest. Om die redenen kan een aluminium balkonhek snel afgewerkt en geleverd worden, tegen een scherpe prijs.

Glazen balkonhekken

Glazen balkonhekken zorgen voor een stijlvolle uitstraling, en ze zijn daarbovenop ook bijzonder veilig. In tegenstelling tot wat velen denken, kan een glazen balkonhek enorm veel druk weerstaan. Als mensen moeten we ons geen zorgen maken over breuken, zelfs niet bij grote impact. Daarnaast is een glazen balustrade makkelijk schoon te maken.

Balustrade G01

glazen balustrade g01

Glazen balustrade met stalen staanders, waar glas tussen geplaatst is door middel van glasklemmen.

Balustrade G02

Glazen balustrade G02

RVS glas balustrade bestaande uit RVS staanders met een ronde handregel.

Balustrade G05

Glazen balustrade G05

Transparante glazen balustrade gemaakt van RVS. Het glas is met glasklemmen bevestigd.

Balustrade G07

Glazen balustrade G07

Prachtige glazen balustrade met stalen staanders en aluminium liggers.

Balustrade G10

Glazen balustrade G10

Mooie variant op model G07, met extra handregel. Het glas zit in aluminium profielen geklemd.

Balustrade G03

Glazen balustrade G03

Glazen balustrade met vloerprofiel. Deze balustrade heeft geen palen.

Kan je kiezen voor een houten balkonhek?

Een houten balkonhek raden we niet aan. Hout heeft veel onderhoud nodig en is kwetsbaar voor strenge weersomstandigheden. Op termijn kan er heel wat slijtage optreden, waardoor de schoonheid en veiligheid achteruit gaat. Daarom kiezen wij steevast voor stalen, aluminium, en glazen balkonhekken.

Wat zijn de voordelen van een balkonhek op maat?

Het belangrijkste voordeel van een balkonhek op maat, is dat het volledig naar jouw persoonlijke wens kan worden gebouwd. Zo heb je zelf de controle over o.a. de grootte, kleur, afwerking, etc. Hiermee bepaal je dus volledig zelf het eindresultaat en blijft de stijl van je balustrade uniform met die van je woning of appartement.

Balkonhek laten plaatsen

Het belangrijkste voordeel van een balkonhek op maat, is dat het volledig naar jouw persoonlijke wens kan worden gebouwd. Zo heb je zelf de controle over o.a. de grootte, kleur, afwerking, etc. Hiermee bepaal je dus volledig zelf het eindresultaat en blijft de stijl van je balustrade uniform met die van je woning of appartement.

Balkonhek op maat bestellen

Ben je overtuigd en wil je een balkonhek op maat bestellen? Bezoek onze pagina “Balustrades” en selecteer het gewenste model. Dien vervolgens al je voorkeuren in m.b.t. plaatsing, grootte, kleur, afwerking, etc. Wij maken zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte op.

Zelfs wanneer je nog niet helemaal gewonnen bent voor een balkonhek op maat, helpen wij je graag verder met al je vragen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking!