Hoogte balkonhek

Hoogte Balkonhek

Heb jij een balkon en wil je het balkon voorzien van een balkonhekwerk? Dan is het belangrijk dat het hekwerk voldoet aan het bouwbesluit. Ontdek wat de wettelijke hoogte van het balkonhek dient te zijn.

Wat is de wettelijke hoogte van een balkonhek?

De hoogte van een balkonhek is afhankelijk van de hoogte van een verdiepingsvloer tot de begane grond. Een balkonhek is wettelijk verplicht bij een hoogte verschil van 1 meter of meer. De hoogte van het hekwerk dient dan minimaal 100 cm te zijn. Bij een hoogte verschil van 13 meter of meer, dient een balkonhek minimaal 120 cm hoog te zijn.

Video hoogte balkonhek

In onderstaande video wordt de hoogte van een balkonhek toegelicht.

Balkonhek bestellen?

Heb jij een balkon en wil je deze voorzien van een balkonhek? Dan helpen we je graag verder. We hebben diverse soorten balkonhekken in ons assortiment en maken deze balkonhekken op maat. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust eens een kijkje in onze webshop. Hieronder zal ik je een paar van de meest bestelde hekwerken voorstellen.

Stalen balkonhek

hoogte balkonhek

Een veel voorkomend balkonhek is een hekwerk met spijlen. Deze hekwerken zijn in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Zo bestaan ze standaard uit een boven- en onderligger met ertussen spijlen. Ze kunnen echter ook verfraaid worden met een dubbele ligger en sierkrullen of cirkels. In onze webshop vind je diverse soorten balkonhekken. Ontdek de mogelijkheden voor jouw balkon.

Meer lezen over stalen balkonhekken?

Aluminium balkonhek

hoogte balkonhek

Een aluminium balkonhek is vergelijkbaar met een stalen balkonhek. Het grote verschil tussen staal en aluminium is het gewicht. Een aluminium hek is een stuk lichter en daarom makkelijker te monteren. Daarnaast neemt het verzink en poedercoat proces van een stalen hekwerk veel tijd in beslag. Hierdoor is de levertijd van een aluminium balkonhek veel korter en kan deze op korte termijn geleverd worden.

Balkonhek met glas

hoogte balkonhek

Een balkonhek met glas heeft een stijlvolle uitstraling. Daarnaast behoud je voor een groot deel het uitzicht op je balkon of dakterras. De palen kunnen worden vervaardigd uit staal of RVS en daartussen zijn glasplaten geklemd. In onze webshop vind je diverse andere soorten glas balustrades. Neem gerust een kijkje en laat je verrassen door het aanbod.

Hoogte balkonhek

Nu je weet wat de wettelijke hoogte balkonhek moet zijn, kun je eens een kijkje in onze webshop nemen. We hebben diverse soorten balkonhekken. We maken de hekken voor je op maat, waardoor je precies weet dat het hek in jouw situatie past.