sierkap schoorsteen

Sierkap schoorsteen

Ben jij op zoek naar een sierkap schoorsteen? Dat begrijpen we helemaal! Een sierkap voor een schoorsteen is een sierlijke regenkap. De kap voorkomt dat regenwater in je schoorsteen kan komen en voorkomt hierdoor vervelende problemen.

Waarom een sierkap op je schoorsteen?

Zoals ik al aangaf voorkomt een sierkap op je schoorsteen, dat er regenwater in je schoorsteen kan komen. Je zult begrijpen dat water in je schoorsteen, uiteindelijk ook in je open haard of houtkachel terecht komt. Dit is bij het stoken van brandhout, niet wenselijk.

Ook kan er door vocht mosvorming en schimmels in je schoorsteen ontstaan. Daarnaast hopen vuil en roet op, waardoor je uiteindelijk een schoorsteen brand zou kunnen krijgen. De regenkap op je schoorsteen is daarom onmisbaar, maar hoeft er niet praktisch uit te zien. Hij mag er natuurlijk mooi uit zien en daarom passen we veel sierkappen toe.

Voordelen sierkap schoorsteen

Even kort een aantal voordelen van een sierkap of schoorsteenkap op een rijtje:

  • Een sierkap voorkomt dat regenwater in je schoorsteen komt.
  • Het verbeterd de trek in de schoorsteen.
  • Het voorkomt mos en schimmelvorming.

Sierkap schoorsteen op maat

In onze webshop vind je diverse soorten schoorsteenkappen. Deze kappen maken we op maat en we kunnen ze bij jouw op locatie komen monteren. We maken de kappen van RVS, waardoor ze weersbestendig zijn. Om de sierkappen een mooie afwerking te geven, laten we deze poedercoaten in een RAL kleur naar keuze. Hierdoor kun je de sierkap op jouw woning afstemmen.

Sierkap laten monteren

Het plaatsen van een sierkap is niet moeilijk. De locatie is wel wat onhandig. Daarom begrijpen we het, dat je de montage ervan wellicht wilt uitbesteden. Geen probleem! Onze ervaren monteurs komen graag bij je langs om de sierkap te monteren. Ze nemen een hoogwerker of steiger mee, om makkelijk bij de schoorsteen te kunnen komen.

Sierkappen voor schoorsteen van Hekwerkwebshop.nl

In onze webshop vind je een uitgebreid aanbod haard toebehoren, zoals schoorsteenkappen, stookroosters en houthokken. We maken onze producten op maat, waardoor maatwerk oplossingen tot de mogelijkheden behoren. Neem bij vragen gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Meer lezen: