vuurrooster open haard

Vuurrooster

Ben jij op zoek naar een vuurrooster? In onze webshop vind je alles wat je nodig bent voor je open haard. We hebben diverse soorten vuurroosters, houtbokken en stookroosters, die we op maat voor je maken. Neem gerust eens een kijkje en laat je verrassen door het aanbod.

Wat is een vuurrooster?

Een vuurrooster is een stalen rooster waar je jouw haardhout op kunt stoken. De reden dat een dergelijk rooster wordt gebruikt, is dat het hout hierdoor een stukje van de vloer af komt. Daardoor kan de lucht (zuurstof) makkelijk onder het vuur komen, waardoor het hout optimaal verbrand. Dankzij een vuurrooster kun je thuis genieten van een heerlijk warm haardvuur.

Vuurrooster op maat laten maken

Zoals ik al aangaf vind je in onze webshop diverse soorten vuurroosters. We maken ze op maat! De belangrijkste reden hiervoor is dat we je zo goed mogelijk willen helpen. Niet een open haard is gelijk. Ze kom rechthoekig, rond en in bijzondere vormen voor. We helpen je graag aan een passend vuurrooster en dat kan alleen als we ze op maat voor je maken. We hebben diverse roosters die geschikt zijn voor een open haard. Denk hierbij aan stookroosters met en zonder aslade.

Stookrooster met aslade

Wat is een aslade? We kunnen de vuurroosters of stookroosters voorzien van een aslade. De aslade zorgt voor een opgeruimd beeld in je open haard. Het as dat ontstaat na het stoken van je kachelhout, valt door het vuurrooster naar beneden in de aslade. Hierdoor wordt het aan je zicht onttrokken. Wanneer het vuur gedoofd is kun je de asla eenvoudig legen en deze weer terug in je stookrooster plaatsen.

Meer lezen:

In bovenstaande video laat Ruud zien hoe hij een vuurrooster of vuurkorf maakt van staal. Het rooster is geschikt voor een open haard of buiten haard en kan worden voorzien van een aslade.

Vuurrooster van Hekwerkwebshop.nl

Neem gerust een kijkje in onze webshop en laat je verrassen door het aanbod vuurroosters. Ben je op zoek naar een specifiek type en kun je deze nergens vinden? Neem dang gerust contact met ons op. We helpen je graag verder bij je zoektocht naar een passend vuurrooster.

Naas stookrooster vind je in onze webshop ook andere producten. Denk hierbij aan haardhout en haardhoutopslag voor binnen en buiten.

Offerte of advies?