Stalen balustrade in Katwijk

Stalen balustrade met waslijnpalen in Katwijk

Vandaag wil ik jullie graag meer vertellen over een recent project waar we aan hebben gewerkt. We hebben namelijk een prachtige stalen balustrade op maat gemaakt voor een klant in Katwijk.

Stalen balustrade in Katwijk

Het was een uitdagend project, omdat de klant specifieke wensen had en het hekwerk perfect rondom het dakterras moest passen. Gelukkig hebben we veel ervaring met het maken van maatwerk balustrades en wisten we precies hoe we dit moesten aanpakken.

Lees ook: Hekwerk op dakterras in Amsterdam

Werktekening

Allereerst hebben we de werktekening van de balustrade gemaakt. Hierin hebben we rekening gehouden met alle specificaties en afmetingen die de klant had doorgegeven. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het lassen van de stalen onderdelen van het hekwerk.

In onderstaande video zie je hoe Ruud een vergelijkbare balustrade maakt van staal.

Afwerking

Nadat het lassen was afgerond, hebben we de balustrade thermisch verzinkt. Dit is een proces waarbij we het staal onderdompelen in een bad met gesmolten zink. Hierdoor krijgt het staal een extra beschermende laag die het tegen roest en corrosie beschermt.

Om de balustrade een mooie afwerking te geven, hebben we het daarna gepoedercoat. Hierbij wordt een laagje poeder op het staal aangebracht en vervolgens verhit, waardoor het smelt en een sterke coating vormt. Hierdoor krijgt de balustrade niet alleen een mooie kleur, maar is het ook extra beschermd tegen slijtage en krassen.

Plaatsing balustrade in Katwijk

Toen de balustrade helemaal was afgewerkt, hebben we het met onze monteurs Henk Jan en Albert naar Katwijk gebracht. Zij hebben de balustrade nauwkeurig geplaatst rondom het dakterras van de klant. Het was een flinke klus, maar dankzij hun expertise en vakmanschap stond de balustrade in no-time op z’n plek.

Lees ook: Montage stalen balustrade

Het eindresultaat

Stalen balustrade in Katwijk

De klant was ontzettend blij met het resultaat. Het hekwerk paste perfect bij de uitstraling van het huis en bood een veilige en solide omheining rondom het dakterras. Bovendien hadden we nog een extra functionaliteit aan de balustrade toegevoegd: een waslijnpaal! Zo kan de klant niet alleen genieten van het mooie uitzicht, maar ook gemakkelijk de was buiten hangen.

Lees ook: Balustrades laten maken

Stalen balustrades van Hekwerkwebshop.nl

Al met al was dit een geslaagd project waar we met veel plezier aan hebben gewerkt. Het is altijd fijn om te zien dat ons vakmanschap en onze toewijding tot tevreden klanten leidt. En wie weet kunnen we binnenkort ook voor jou een mooie balustrade op maat maken!

Wil je meer weten over onze diensten of ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk ons assortiment op onze website.