stookrooster op maat

Stookrooster op maat

Ben jij op zoek naar een stookrooster op maat? Dat is begrijpelijk. Niet een open haard is namelijk het zelfde. Sommigen zijn rechthoekig, rond of hebben een andere vorm. Daarom bieden wij de stookroosters in onze webshop op maat gemaakt aan. Zo weet je zeker dat het rooster perfect in je haard gaat passen.

Ruud maakt een stookrooster op maat

In bovenstaande video maakt Ruud een stookrooster op maat van staal. In dit geval gaat het om een bijzondere stookrooster. “Het is geen standaard maatwerk” is hoe Ruud het noemt. Onze klant heeft zelf een tekening gemaakt van het rooster dat hij graag wilde laten maken. Ruud heeft het rooster en een kleine aslade volledig naar de wensen van de klant gemaakt. Het idee is eerst uitgewerkt door onze tekenafdeling. De gemaakte werktekening hebben we per mail naar onze klant gestuurd, zodat hij het ontwerp en de maatvoering kon controleren. Zo weten we zeker dat het rooster volledig naar wens gemaakt wordt.

Meer lezen:

Voordelen stookrooster op maat voor open haard

Een stookrooster in een open haard heeft een aantal voordelen. Ten eerste kan het helpen bij het efficiënter verbranden van hout in de haard. Dit kan leiden tot een langer brandduur en minder houtverbruik. Het kan ook helpen bij het verminderen van de hoeveelheid as en roet die in de haard achterblijft, wat het opruimen makkelijker maakt.

Een ander voordeel is dat sommige stookroosters de luchttoevoer naar het vuur kan reguleren, waardoor de haard efficiënter kan verbranden en minder rook kan produceren. Een stookrooster kan ook helpen bij het verminderen van het risico op brandgevaarlijke situaties, zoals het uitbreiden van vuur naar de omliggende gebieden. Bovendien kan een stookrooster ook esthetisch aantrekkelijk zijn en een unieke toevoeging zijn aan de uitstraling van uw haard.

In het algemeen is een stookrooster een handige toevoeging voor een open haard, die helpt bij het verbeteren van de prestaties, veiligheid en esthetiek van de haard.

Stookrooster laten maken?

Heb jij een open haard en wil je en stookrooster op maat laten maken? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. We hebben een aantal verschillende soorten roosters in ons assortiment, die we volledig kunnen aanpassen naar jouw haard. Standaard voorzien we de roosters van een aslade. Deze aslade vangt het as op, zodat je dit makkelijk kunt opruimen. Uiteraard, wanneer je de houtkachel volledig hebt laten afkoelen.

Levering in Nederland en België

We leveren onze stookroosters op maat in heel Nederland en België. Hierdoor heb je er zelf geen werk van. Je kiest allereerst het gewenste ontwerp stookrooster, om vervolgens een offerte aan te vragen. We zullen op basis van je aanvraag een passende prijs voor je rooster maken. Na het bestellen maken we een werktekening en op basis van deze tekening maken we een stookrooster op maat. Ontdek al onze stookroosters in onze webshop.

Meer lezen:

Offerte of advies?