aslade kopen

Aslade kopen

Iedereen heeft een romantisch beeld als het aankomt op een open haard. ‘S avonds en ’s winters lekker warm bij een open haard zitten. Wie wil dat nou niet? We horen vaak dat mensen hun open haard niet tot nauwelijks gebruiken. Ze vinden het niet waard om hem na elke keer gebruikt te hebben weer leeg te moeten scheppen en schoon te maken. Gelukkig kan dit tegenwoordig een stuk gemakkelijker. Er bestaan tegenwoordig namelijk aslades voor in je open haard. En aslade kopen kan eenvoudig online in onze webshop.

Wat is een aslade?

Een aslade is een vuurbestendige lade. Vaak gemaakt van metaal of ijzer. De aslade schuif je onder het stookrooster in de open haard. De as wat tussen de spijlen van het rooster in vallen worden opgevangen door de aslade. Zoals het woord al aangeeft, werkt de metalen of ijzeren plaat als een lade. Je schuift hem gemakkelijk in en uit de kachel. Na het stoken van je open haard kun je de lade uit de open haard schuiven, legen en schoonmaken. Je hoeft niet langer meer met een borsteltje in de open haard proberen de as resten weg te scheppen.

Houdt er rekening mee dat de aslade heet wordt. Leeg hem dan ook alleen wanneer het vuur in de open haard uit is en hij volledig is afgekoeld.

Voordelen aslade

Het werd net al even kort genoemd het grootste voordeel van een aslade is dat de open haard een stuk makkelijker schoon te maken en te houden is. Daarnaast helpt het stookrooster en de aslade om het hout op zijn plaats te houden wat het stoken veiliger maakt.

Mocht je de aslade willen legen doe dit dan niet met een stofzuiger of in een prullenbak. Ook al lijkt het as volledig afgekoeld soms smeult er toch nog hout deeltjes na tussen het as. Wanneer je deze dan opzuigt in een stofzuiger en er komt zuurstof bij dan ontploft de stofzuiger. Gooi je het in een container of prullenbak kan het plastic van de emmers smelten.

Aslade kopen op maat

Doordat niet iedere open haard een aslade heeft worden aslades ook op maat gemaakt. Mocht je nog een oude open haard in je huis hebben staan dan kun je alsnog een lade laten maken die daar precies inpast. Het fijne van een aslade op maat is dat hij perfect in jouw open haard past. Dit zorgt ervoor dat alle as ook echt in de lade terecht komt en niet tussen kiertjes blijft zitten bijvoorbeeld.

Vergelijkbare onderwerpen:

Aslade kopen bij Hekwerkwebshop.nl

Wil je graag gebruik maken van een open haard. Kies dan een open haard rooster met aslade of laat er één op maat maken. Zo houdt je, je open haard as vrij en kun je meer genieten van het warme vuurtje in huis. Neem gerust eens een kijkje in onze webshop en laat je verrassen door het aanbod stookroosters en aslades. We maken ze op maat in onze werkplaats in Nederland en leveren ze in heel Nederland en België.

Wat we verder aanbieden:

Hoe wordt een stookrooster gemaakt?

Ben jij benieuwd hoe een stookrooster wordt gemaakt? In bovenstaande video zie je hoe onze lasbaas Ruud een stookrooster open haard maakt van A tot Z.

Offerte of advies?