hekwerk balkon

Hekwerk balkon

Ben jij op zoek naar een hekwerk balkon? Een hekwerk voor je balkon is absoluut aan te raden. Je wilt natuurlijk niet van je balkon naar beneden kunnen vallen. Een dergelijk hekwerk wordt ook wel een balkonhek of balustrade genoemd en komt voor in verschillende soorten. Ook wij hebben in onze webshop diverse balustrades geschikt voor een balkon. Ontdek de mogelijkheden!

Wat is een hekwerk balkon?

Een hekwerk balkon is een hekwerk dat fungeert als valbeveiliging. Het voorkomt dat je van jouw balkon naar beneden kunt vallen. Je zult begrijpen dat dergelijk hekwerk aan verschillende eisen moet voldoen. Deze vind je in onze bouwbesluit. Zo moet de hoogte van een balkonhek minimaal 100 cm hoog zijn. Wanneer je balkon zicht op een hoogte hoger dan 13 meter bevind, moet de hoogte van het hekwerk 120 cm zijn. Laat je bij de aanschaf van een balkonhek goed informeren.

Waarom een hekwerk balkon?

Zoals ik al aangaf fungeert een hekwerk balkon als valbeveiliging. Om niet naar beneden te kunnen vallen, moet je een hekwerk om je balkon plaatsen. Dergelijke balkonhekken komen voor in verschillende soorten en maten. Wij hebben in onze webshop een aantal mooie modellen. Wanneer je op zoek bent naar een specifiek type hekwerk, dan raad ik je zeker aan eens contact op te nemen. We maken de hekwerken op maat, waardoor maatwerk oplossingen mogelijk zijn.

Soorten hekwerk voor balkon

We hebben diverse soorten hekwerken voor jouw balkon in ons assortiment. Hieronder zal ik je een vijftal hekwerken voor een balkon laten zien. Heb je vragen over de hekwerken, neem dan gerust eens contact met ons op.

1. Stalen balkonhekwerk

stalen hekwerk balkon

Onze stalen balkonhekwerken, zijn spijlen hekwerken. We hebben ze in verschillende uitvoeringen en ze worden in de werkplaats in Nederland gemaakt. De hekwerken zijn uitermate geschikt voor maatwerk oplossingen en worden daarom ook veel toegepast. We kunnen de hekwerken laten poedercoaten in een kleur naar keuzen, waardoor je ze op jouw situatie kunt laten aanpassen.

Meer lezen:

2. Glazen balustrades

glazen balustrade

Prachtig zijn onze glazen balustrades. Ze worden veel om balkons toegepast, omdat je maximaal behoud van je uitzicht hebt met dergelijk hekwerk. Daarnaast houden ze de wind voor een deel tegen, waardoor je ook op winderige dagen van je balkon kunt genieten. De hekwerken zijn gemaakt van staal of RVS, met hier glas in of tussen geklemd.

Meer lezen:

3. Aluminium hekwerk

aluminium hekwerk balkon

Onze aluminium hekwerken zijn minder geschikt voor maatwerk oplossingen, maar kunnen wel snel geleverd worden. Dit omdat we ze uit voorraad leveren. De palen zijn standaard voorzien van voetplaten. Het hekwerk kun je al binnen enkele werkdagen bij je thuis geleverd hebben. Het lichte gewicht vergemakkelijkt de montage enorm. Een ideaal hekwerk voor een balkon.

4. RVS balustrades

RVS balustrade

Om balkons worden ze vaak gecombineerd met glas, onze RVS balustrades. De onbehandelde roestvaste balustrades hebben een unieke uitstraling en kunnen op maat gemaakt worden. We hebben een uitgebreid aanbod RVS balustrade. Laat je gerust verrassen.

Meer lezen:

5. Strip- of lamellen hekwerk

strip hekwerk

Een variatie op onze stalen spijlenhekken, zijn strip- of lamellen hekwerken. De balkonhekken hebben rechthoekige spijlen. Ze dank hier hun naam dan ook aan, striphekwerk! Dit type hekwerk wordt naast balkons ook veel op dakterrassen toegepast.

Meer lezen:

Hekwerk balkon op maat laten maken

We maken bijna al onze hekwerken voor balkon op maat in de werkplaats in Nederland. Hierdoor behoren maatwerk oplossingen tot de mogelijkheden. Heb jij speciale wensen, een uitsparing nodig of wil je een waslijnpaal? We kunnen het allemaal voor je maken. Neem gerust eens contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Zelf monteren of laten monteren

Het is niet moeilijk om een balkonhek zelf te monteren. Natuurlijk is het ook mogelijk om de montage van je hekwerk balkon over te laten aan een van onze ervaren monteurs. Zij komen dan bij jouw op locatie langs om het balkonhek te monteren.

Hekwerk balkon van Hekwerkwebshop.nl

In onze webshop vind je diverse soorten hekwerken, die geschikt zijn voor plaatsing rond een balkon. Daarnaast vind je er tevens sierhekwerk, afrastering en diverse hekwerk onderdelen. Neem gerust eens een kijkje en ontdek ons complete aanbod hekwerken.