wat is een aslade

Wat is een aslade?

Een aslade is heel kort door de bocht een bak waar as van een vuur in opgevangen wordt. Ze worden in verschillende producten toegepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een asbak voor een open haard, BBQ of rookton.

Waar wordt een aslade van gemaakt?

Een lade om je as in op te vangen moet tegen hoge temperaturen kunnen. Daarom worden ze over het algemeen gemaakt van staal of RVS. Omdat ze veel te verduren krijgen, hebben ze een beperkte levensduur. Het is van het deel van een BBQ of open haard dat als eerste aan vervanging toe is.

Productie haardrooster met aslade

In deze video laat Ruud zien hoe hij een haardrooster met lade maakt. De lade voor het as in deze video is gemaakt uit plaatstaal. Hij vouwt de lade op de kantbank en last deze in elkaar.

Aslade laten maken

Omdat een aslade zo nu en dan vervangen moet worden, is het mogelijk om een lade van staal op maat te bestellen in onze webshop. Stuur ons gerust een schetsje van de gewenste la en we maken hem graag voor je na. Ontdek onze aslade op maat.

Meer lezen?

Wil jij meer lezen over een aslade? Bijvoorbeeld over een aslade kopen of een aslade voor open haard. We bieden naast een losse aslade ook een open haard rooster met aslade aan.