Wat is een tegeldrager

Wat is een tegeldrager?

Hey jij daar! Ben je op zoek naar een handige oplossing om je tegels te ondersteunen? Dan is een tegeldrager misschien wel de oplossing voor jou. Maar wat is het nou eigenlijk precies?

Wat is een tegeldrager?

Wat is een tegeldrager

Lees ook: rubberen tegeldragers 100x100x10

Een tegeldrager, ook wel een tegelvoet genoemd, is een handige tool om tegels op een verhoogd oppervlak te plaatsen, zoals op een dakterras, balkon of een verhoogde vloer. De tegeldrager bestaat uit een kunststof voet die in hoogte verstelbaar is, en vaak ook een afwateringsgat heeft om het regenwater af te voeren. Op de bovenkant van de voet zit een tegeldragerplaat waarop de tegels gelegd kunnen worden.

Voordeel tegeldrager

Het grote voordeel van tegeldragers is dat ze zeer stabiel zijn en gemakkelijk te installeren. Het gebruik van tegeldragers maakt het leggen van een tegelvloer op een verhoogd oppervlak veel makkelijker en efficiƫnter. Daarnaast zorgt het gebruik van een tegeldrager voor een goede afwatering en voorkomt het wateroverlast op het balkon of dakterras.

Soorten tegeldragers

Wat is een tegeldrager

Er zijn veel verschillende soorten tegeldragers beschikbaar op de markt, in verschillende maten en hoogtes. Daarom is het belangrijk om de juiste maat te kiezen die past bij jouw tegelafmetingen en gewenste hoogte. Ook zijn er tegeldragers beschikbaar met verschillende gewichtsbelastingen, afhankelijk van het gebruik.

Installatie van tegeldragers

Het installeren van tegeldragers is relatief eenvoudig en kan gedaan worden door vrijwel iedereen met basisgereedschap. De tegeldragers worden simpelweg op de juiste afstand van elkaar geplaatst en op de juiste hoogte afgesteld, waarna de tegels er bovenop gelegd kunnen worden. Zorg er wel voor dat de ondergrond schoon en vlak is voordat je begint met de installatie.

Als je op zoek bent naar een handige oplossing voor het leggen van een tegelvloer op een verhoogd oppervlak, dan is een tegeldrager zeker de moeite waard om te overwegen. Het bespaart je niet alleen tijd en moeite, maar het zorgt ook voor een mooie en stabiele vloer. Vergeet alleen niet om de juiste maat te kiezen en de ondergrond goed voor te bereiden voordat je begint met installeren.

Lees ook: tegeldragers rubbergranulaat of tegeldragers bestellen