stookhout

Stookhout

Ben jij op zoek naar stookhout voor je open haard op hout kachel? Je kunt stookhout eenvoudig online bestellen! Je vind hout in verschillende soorten en in verschillende verpakkingen. Wat jij nodig bent is afhankelijk van je gebruik en houtsoorten. Je kunt haardhout eenvoudig online bestellen en bij je thuis laten bezorgen.

Soorten stookhout

Stookhout of haardhout komt voor in verschillende soorten. Denk hierbij aan kachelhout eiken, berkenhout of essenhout. Iedere houtsoort heeft zijn eigen unieke kenmerken en iedere kachel vraagt om een unieke mix van deze soorten. Ook heeft de grote van de houtblokken invloed op de verbranding.

Kleine blokken branden snel en worden erg warm. Grote blokken daar in tegen ontbranden minder snel, maar hebben een langere brandtijd. De meeste stokers gebruiken een combinatie van houtsoorten om tot een wenselijk vuur te komen. Eenmaal op gang geeft stookhout een fantastisch vlammenspel en geeft het gezelligheid in de woonkamer.

Meer lezen:

Pallet met stookhout

stookhout op pallet

Ben jij op zoek naar een pallet met gestapeld stookhout? Dat kan! Pallets met hout vind je in twee verschillende uitvoeringen. Denk hierbij aan de zo genaamde halve pallet (1 kuub) en de hele pallet (2 kuub). Voordeel van de pallet is dat deze bij jouw op de stoep geleverd kan worden, en makkelijk te verplaatsen zijn.

Haardhout kopen

Bestel haardhout eenvoudig online in onze webshop. We hebben diverse soorten haardhout. Hieronder vind je de beschikbare soorten.

Berekenhout

berkenhout op pallet

Ongeveer 2 kuub berekenhout gestapeld op pallet.

Essenhout

essenhout op pallet

Ongeveer 2 kuub essenhout gestapeld op pallet.

Haagbeuk

pallet haagbeuk

Ongeveer 2 kuub haagbeuk stookhout gestapeld op pallet.

Meer lezen:

Stookhout in netzakjes

Naast de pallet is hout ook te bestellen in netzakjes. Voordeel hiervan is dat het een handzame verpakking is, ideaal wanneer je niet veel ruimte hebt om je stookhout op te slaan. Wanneer je veel hout stook, zul je wel vaker nieuw hout moeten bestellen. Netzakjes met hout zijn ook ideaal wanneer je eens een nieuwe houtsoort wilt proberen. Je hoeft dan namelijk niet direct een hele pallet te bestellen.

Hout voor je kachel online bestellen

Je kunt hout voor je kachel of open haard dus eenvoudig online bestellen. Er zijn diverse houtsoorten beschikbaar. Neem gerust eens contact met ons op wanneer je niet precies weet welke houtsoort handig is in jouw situatie. Het haardhout kan bij je thuis bezorgde worden.

Meer lezen: