dakterras hekwerk

Dakterras hekwerk

Heb jij een mooi dakterras en is je huidige hekwerk aan vervanging toe of ben je een dakterras aan het aanleggen en op zoek naar een nieuw hekwerk? Dan heb je die nu gevonden. In dit artikel laat ik je aantal verschillende soorten hekwerken voor een dakterras zien. Welkom in de wereld van het dakterras hekwerk.

Wat is een dakterras hekwerk?

Een dakterras hekwerk wordt ook wel een balustrade of railing genoemd. Het hekwerk rond een dakterras fungeert als valbeveiliging. Het voorkomt letterlijk dat je van jouw dakterras naar benden kunt vallen.

Wettelijke eisen dakterras hekwerk

Wanneer je een balustrade om je dakterras wilt plaatsen, dient deze aan het bouwbesluit te voldoen. Een balustrade bijvoorbeeld is verplicht bij een hoogte verschil van 100 cm of meer. Het dient minimaal 100 cm hoog te zijn, bij een hoogte verschil van 13 meter of meer moet het hekwerk minimaal 120 cm hoog zijn.

Soorten hekwerken voor een dakterras

In onze webshop vind je diverse soorten balustrades die geschikt zijn als hekwerk om een dakterras. Hieronder zal ik je er een vijftal laten zien.

1. Stalen balustrades

stalen balustrades dakterras

Onze stalen balustrades plaatsen we enorm vaak om dakterrassen. De balustrades zijn ideaal om te gebruiken als valwering, eenvoudig te monteren en vangen niet veel wind. We hebben onze stalen balustrades in diverse uitvoeringen en maken ze op maat. Hierdoor zijn maatwerk oplossingen mogelijk.

Meer lezen:

2. Glazen balustrades

glazen balustrade dakterras

Prachtig zijn onze glazen balustrades. Wanneer je een prachtig uitzicht vanaf je dakterras hebt, is een glazen balustrade ideaal om te gebruiken. Nadeel is wel dat een glas balustrade veel wind vangt. Dit kan op kwetsbare ondergronden een probleem zijn. Laat je daarom goed voorlichten door een van onze ervaren productspecialisten. Wanneer op de juiste manier toegepast kan een glas balustrade ook als windscherm fungeren, ideaal op een dakterras.

Meer lezen:

3. RVS balustrades

rvs balustrades dakterras

Stijlvol kun je onze RVS balustrades noemen. Ze worden veel gebruikt om dakterrassen, maar komen ook in binnen situaties veel voor. We leveren het hekwerk voor dakterrassen in verschillende uitvoeringen. Neem gerust eens een kijkje in onze webshop en laat je verrassen door het aanbod RVS balustrades.

Meer lezen:

4. Aluminium hekwerken

aluminium hekwerk dakterras

Een aluminium balustrade kunnen we uit voorraad leveren. Het is een ideaal hekwerk om rond een dakterras te gebruiken. Veel maatwerk oplossingen zijn er niet mogelijk, maar door het lichte gewicht is het plaatsen van een aluminium hekwerk een fluitje van een cent. Het hekwerk is er niet minder stevig om en wordt daarom veel gekozen.

5. Stalen balustrades met houten handregels

hek met houten handregel

Een variatie op onze stalen balustrades, zijn balustrades met een houten handregel. Het geeft de stalen hekwerken een natuurlijke warme uitstraling. We hebben de handregels in verschillende uitvoeringen en kunnen ze eventueel op maat maken.

Dakterras hekwerken op maat

Zoals je hebt kunnen lezen hebben we veel hekwerken in ons assortiment die geschikt zijn rond ee dakterras. De meeste van deze balustrades maken we op maat in de werkplaats in Nederland. Hierdoor kunnen we het hekwerk aanpassen aan jouw situatie. Een uitsparing voor een schoorsteen, regenpijp of vensterbank is geen probleem. Tevens kunnen we het hekwerk voorzien van palen voor schaduwdoeken of waslijnpalen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Neem gerust eens een kijkje in ons lookbook en laat je inspireren door eerder geleverde hekwerken.

Montage dakterras hekwerk

Je kunt de montage van je dakterras hekwerk natuurlijk gewoon zelf uitvoeren. Geen probleem! Mocht je het liever uit handen geven, dan staat er een team ervaren monteurs voor je klaar. Zij komen dan bij jouw op locatie langs om het dakterras hekwerk te monteren.

Dakterras hekwerk van Hekwerkwebshop.nl

In onze webshop vind je diverse soorten dakterras hekwerken. Naast balustrades hebben we ook afrastering en sierhekwerk in ons assortiment. Neem gerust eens een kijkje en laat je verrassen door het aanbod.

Meer lezen: