dakterras op uitbouw

Dakterras op aanbouw in Heemstede

Tijdens het monteren van balustrades komen we diverse soorten situaties tegen. Het komt veel voor dat er een dakterras op een aanbouw wordt gemaakt. En dat is helemaal niet zo gek! Wanneer je een dakterras op je aanbouw maakt, creëer je enorm veel extra buitenruimte. Tevens heb je vanaf je dakterras vaak een prachtig uitzicht over je tuin, waardoor het een heerlijke ruimte is om buiten te leven.

Dakterras op aanbouw in Heemstede

Voor onze klant in Heemstede mochten we een mooie stalen balustrade maken voor om hun dakterras. Ze hebben het dak van de bestaande aanbouw laten vervangen, waardoor de basis voor een prachtig dakterras is gelegd. Onze monteur Henk Jan is op locatie geweest voordat we het hekwerk gemaakt hebben, om de situatie te bekijken en een passend advies te kunnen geven.

De bestaande situatie

dakterras op aanbouw oude situatie
dakterras op aanbouw oude situatie

Omdat er al een nieuw dak op de aanbouw gemaakt is, konden we geen gebruikt maken van inplaksteunen. Daarom hebben we besloten om de balustrade met gevelbeugels tegen de aanbouw te monteren. Het hekwerk komt hierdoor buiten het dakterras, waardoor er maximaal behoud van ruimte op het terras is.

Balustrade van staal op maat

tekening dakterras

Onze tekenafdeling heeft op basis van de gegevens van Henk Jan een duidelijke werktekening gemaakt van de balustrade. Onze klant heeft gekozen voor ons hekwerk model A01. Het gaat om een stalen balustrade die voorzien is van ringen tussen de spijlen. Bij het dak van de woning hebben we het hekwerk van een uitsparing moeten voorzien. Ik zal je dit verderop laten zien met een foto.

Eindresultaat dakterras op aanbouw

dakterras op aanbouw

Na de montage hebben we naar onze eigen beoordeling een prachtige balustrade mogen monteren in een prachtige omgeving. Wat vind jij ervan? De balustrade past mooi bij de woning en gaat op in de omgeving.

dakterras op aanbouw
dakterras op aanbouw

Maatwerk oplossingen

We hebben een aantal maatwerk oplossingen toegepast bij het maken van deze balustrade. Zo zijn de beugels onder het hekwerk op maat gemaakt. Hierdoor passen ze precies en geeft het een mooie uitstraling.

Op een van de uiteinden van de balustrade hebben we een uitsparing in het hekwerk gemaakt. Dit omdat de dakgoot vrij dicht bij het dakterras zit. We wilden de balustrade graag aan de muur bevestigen, waarvoor we deze oplossing hebben bedacht. Prachtig teamwork van onze monteurs en onze tekenaars.

Balustrade voor je aanbouw van Hekwerkwebshop.nl

Ben jij op zoek naar een mooie balustrade voor op je aanbouw, zodat jij ook een dakterras kunt creëren? Neem dan gerust eens een kijkje in onze webshop en laat je verrassen door het aanbod. We hebben diverse soorten balustrades, denk hierbij aan stalen balustrades, glazen balustrades en aluminium hekwerk.

Meer lezen: