Haardhoutberging

Haardhoutberging

Een haardhoutberging, om netjes en gemakkelijk je hout in op te stapelen. Hier kan het hout in drogen of wachten tot het gebruikt wordt in de haard. We houden allemaal van het knusse gevoel van ‘s winters bij de open haard zitten, of zomers een vuurtje in de tuin. Het liefst genieten we uren van deze natuurlijke verwarming. Om de hitte tot stand te laten komen zul je wel hout nodig hebben. Hoe vaker je de open haard of houtkachel aan wilt hebben, hoe meer haardhout je dan nodig bent. Om ergens in huis zomaar een berg hout neer te leggen is wellicht wat gek en niet zo praktisch. Wij hebben hiervoor de oplossing.

Wat is een haardhoutberging?

Een haardhoutberging is niks meer of minder dan wat het woord al insinueert. Het is een berging om je haardhout in op te slaan. Deze kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een houten haardberging of één van metaal. Naast het gewenste materiaal is er ook een keuze in afmeting. Dit hangt af van jouw eigen situatie en wat bij je past.

De haardhoutbergingen kun je zowel binnen als buiten plaatsen. Houd rekening met het type materiaal wanneer het buiten geplaatst wordt. Hoe beter bestendig de haardhout is tegen weer, hoe duurzamer.

Meer lezen:

Voordelen haardhoutberging

Naast dat een haardhoutberging een handige tool is om je hout netjes in op te stapelen zodat het hout niet alle kanten op beweegt. Zitten er nog een aantal voordelen aan het aanschaffen van een haardhoutopslag.

1. Stevig en stabiel

De haardhoutbergingen die wij verkopen zijn allemaal stevig. Dit betekend dat wanneer je er een aantal kilo aan haardhout inlegt de berging hier goed tegen kan en niet zomaar stuk zal gaan.

2. Lange levensduur

Doordat de haardhoutenbergingen een lange levensduur hebben kun je hout er in opstapelen wat bewijze van, jaren kan liggen drogen. Je hoeft de haardhouten berging maar één keer aan te schaffen. Vervolgens kun je elke nieuwe lading hout gewoon weer in dezelfde berging leggen. Geen gesleep en moeilijk gedoe dus.

3. Duurzaam

De bergingen zijn allemaal gemaakt van een duurzaam materiaal. Alle materialen die wij aanbieden zijn dan ook recyclebaar. Wanneer er een onderdeel stuk gaat in de berging is het eenvoudig te vervangen. Zo hoef je en de berging niet gelijk weg te doen, en gaan de bergingen veel langer mee.

Types Haardhoutopslag

Hieronder vind je een overzicht van onze stalen haardhout opslagen die geschikt zijn om buiten te gebruiken. Standaard is het staal thermisch verzinkt, maar eventueel kunnen ze worden gepoedercoat in een RAL kleur naar keuze.

Houtopslag HH07

Deze houtopslag is gemaakt van staal en voorzien van een gaaswerk in de zijvakken.

Houtopslag HH08

Mooie stalen houtopslag met verticale spijlen in de zijvakken.

Houtopslag HH09

Houtopslag met prachtig cortenstalen snijwerk in de zijwanden.

Houtopslag HH10

Deze houtopslag is gemaakt uit staal en heeft een RVS dak. Ideaal voor haardhout.

Haardhoutberging online bestellen

Wanneer je een haardhoutopslag wilt aanschaffen. Kun je dit eenvoudig online doen. Je kiest eerst het materiaal, vervolgens de grootte. Staat jouw gewenste afmeting er niet tussen? Dan kun je ons een mailtje sturen. Eén van onze professionals gaat dan kijken wat de mogelijkheden en kosten zijn. Zijn jullie er over uit of heb je een standaard afmeting gekozen? Dan kun je hem toevoegen aan de winkelwagen en bestellen. De rest kun je aan ons overlaten. We brengen de haardhoutbergingen gewoon bij jou aan de deur en kunnen deze eventueel voor je in elkaar zetten.

In welke type haardhoutopslag ga jij binnekort je haardhout stapelen?

Meer lezen: