kachelhout eiken

Kachelhout eiken

Ben jij op zoek naar eiken kachelhout? Er zijn diverse soorten hout geschikt om te gebruiken in de houtkachel of open haard. Eikenhout is een hardhout soort en ideaal om te gebruiken in de kachel. Wel is het verstandig om dit te mengen met een naaldhout soort, voor een betere verbranding.

Kachelhout kopen kan in verschillende verpakkingen. Denk hierbij aan pelletkorrels, haardhout op pallet en kachelhout in netzakjes.

Voordeel kachelhout eiken

Het belangrijkste voordeel van eiken haardhout is dat eikenhout lang brand. Het is geschikt voor gebruik in de meeste haarden of kachels. Omdat het minder makkelijk ontbrand is het een houtsoort voor ervaren stokers. Wanneer het hout eenmaal brand, is het vlammenspel fantastisch. Het hout heeft een schone verbranding en geeft warm vuur.

Het is in open haarden aan te raden om eikenhout te combineren met andere houtsoorten in kleinere blokken. Dit om een optimaal vuur in stand te kunnen houden. Eiken heeft een heet vuur nodig om optimaal te verbranden.

Meer lezen:

Haardhout kopen

Bestel haardhout eenvoudig online in onze webshop. We hebben diverse soorten haardhout. Hieronder vind je de beschikbare soorten.

Berekenhout

berkenhout op pallet

Ongeveer 2 kuub berekenhout gestapeld op pallet.

Essenhout

essenhout op pallet

Ongeveer 2 kuub essenhout gestapeld op pallet.

Haagbeuk

pallet haagbeuk

Ongeveer 2 kuub haagbeuk stookhout gestapeld op pallet.

Pallet kachelhout eiken

Een pallet kachelhout eiken vind je online in twee uitvoeringen. Dit zijn de halve pallet en de hele pallet. Een halve pallet is ongeveer 1 kuub hout en een hele pallet 1,6 tot 2 kuub eiken kachelhout. Een pallet is netjes gestapeld hout. Daarom bevat een kuub hout op een pallet meer hout, dan wanneer je een kuub los gestort kachelhout in een bigbag besteld.

Kachelhout van de eikenboom in netzakjes

Naast een pallet verpakking is het ook mogelijk om hout in netzakjes te bestellen. Dit is ideaal wanneer je niet veel ruimte hebt om het hout voor je kachel op te slaan. Wanneer je regelmatig stookt, zul je wel een paar keer vaker hout moeten bestellen. Kachelhout kopen kan eenvoudig online!

Haardhoutopslag voor je kachelhout eiken

Wanneer je hout gebruikt in je houtkachel of open haard, dan is het van belang om deze droog te kunnen bewaren. Een haardhoutopslag bied hierbij uitkomst. Deze kleine overkapping is gemaakt om hout in te bewaren. In onze webshop vind je een houtopslag van staal, maar ook houtopslag cortenstaal.

Types Haardhoutopslag

Hieronder vind je een overzicht van onze stalen haardhout opslagen die geschikt zijn om buiten te gebruiken. Standaard is het staal thermisch verzinkt, maar eventueel kunnen ze worden gepoedercoat in een RAL kleur naar keuze.

Houtopslag HH07

Deze houtopslag is gemaakt van staal en voorzien van een gaaswerk in de zijvakken.

Houtopslag HH08

Mooie stalen houtopslag met verticale spijlen in de zijvakken.

Houtopslag HH09

Houtopslag met prachtig cortenstalen snijwerk in de zijwanden.

Houtopslag HH10

Deze houtopslag is gemaakt uit staal en heeft een RVS dak. Ideaal voor haardhout.

Meer lezen: