haardhout voordelig

Haardhout voordelig

Ben jij op zoek naar voordelig haardhout? Niets is zo fijn dan ’s avonds op de bank, genieten van een heerlijk warm knapperend vuur. Het vlammenspel streelt het oog en is een lust om naar te kijken. Voor je open haard of houtkachel ben je natuurlijk haardhout nodig. Je kunt dit voordelig bestellen in onze webshop.

Wat is haardhout?

Wat is haardhout? Dit is hout dat gebruikt wordt in de haard. Andere woorden die gebruikt worden voor het hout, zijn stookhout of kachelhout. Over het algemeen gaat het om droog hout, dat geschikt is om mee te stoken.

Soorten voordelig haardhout

Er zijn heel veel soorten hout en dus ook haardhout. In onze webshop vind je verschillende soorten haardhout. Denk hierbij aan essenhout, berkenhout en haagbeuk. Het hout is goed droog en kan direct gestookt worden. We leveren het op pallet door heel Nederland en Belgiƫ.

Essenhout

Het essenhout in onze webshop is bijzonder goed te stoken. Het staat bekend als traag brandhout en kan heel makkelijk worden aangestoken. Het geeft een rustig vuur, zonder spatten. Het is tevens een houtsoort dat makkelijk te kloven is. Niet dat het nodig is, het stookhout in onze webshop bestel je gekloofd.

Berkenhout

Ben je op zoek naar een zachte houtsoort voor je open haard of houtkachel? Dan is berkenhout wat je zoekt. Het is een ideale houtsoort voor open haarden, vuurkorven en buitenhaarden. Het hout brengt de kachel snel op temperatuur, waarna je over kunt gaan op hardere houtsoorten. Ideaal om te combineren dus.

Haagbeuk

Haagbeuk is een harde houtsoort, dat ontstaat door de langzame groei van de boom. Het is zeer geschikt als haardhout en wordt veel gebruikt als vervanger van bijvoorbeeld eikenhout. Het hout heeft heel weinig last van spetters. Ook rookt het nauwelijks.

Meer lezen:

Haardhout kopen

Bestel haardhout eenvoudig online in onze webshop. We hebben diverse soorten haardhout. Hieronder vind je de beschikbare soorten.

Berekenhout

berkenhout op pallet

Ongeveer 2 kuub berekenhout gestapeld op pallet.

Essenhout

essenhout op pallet

Ongeveer 2 kuub essenhout gestapeld op pallet.

Haagbeuk

pallet haagbeuk

Ongeveer 2 kuub haagbeuk stookhout gestapeld op pallet.

Haardhout opslaan in houthok

Wanneer je haardhout heb gekocht, dan is het belangrijk om het op een droge plek te kunnen bewaren. Een houthok op maat is hiervoor ideaal. We hebben diverse houthokken in ons assortiment.

Meer lezen:

Types Haardhoutopslag

Hieronder vind je een overzicht van onze stalen haardhout opslagen die geschikt zijn om buiten te gebruiken. Standaard is het staal thermisch verzinkt, maar eventueel kunnen ze worden gepoedercoat in een RAL kleur naar keuze.

Houtopslag HH07

Deze houtopslag is gemaakt van staal en voorzien van een gaaswerk in de zijvakken.

Houtopslag HH08

Mooie stalen houtopslag met verticale spijlen in de zijvakken.

Houtopslag HH09

Houtopslag met prachtig cortenstalen snijwerk in de zijwanden.

Houtopslag HH10

Deze houtopslag is gemaakt uit staal en heeft een RVS dak. Ideaal voor haardhout.

Haardhout voordelig bestellen

Zoals ik al aangaf kun je haardhout voordelig bestellen in onze webshop. We hebben diverse soorten haardhout en leveren deze als pallet bij jou op de stoep. Heb je vragen over het hout of de levervoorwaarden? Neem dan gerust contact met ons op!

Meer lezen: