schoorsteenkap op maat

Schoorsteenkap op maat

Schoorsteenkappen zijn ontworpen om op je schoorsteen te monteren. Wanneer je een dergelijke kap op je schoorsteen hebt verminderd dit de kans op brand, vogelnestjes in je schoorsteen, water schade, en meer! Wij begrijpen ook dat niet iedereen de zelfde maat schoorsteen heeft, een voorkeur heeft voor een type design, of kleur. Daarom bieden wij hiervoor een oplossing in een schoorsteenkap op maat!

Waarom een schoorsteenkap op maat?

Een schoorsteenkap op maat is handig wanneer je een schoorsteen hebt die niet bij de standaard afmetingen past van onze standaard schoorsteenkappen. Een andere reden om een schoorsteenkap op maat te bestellen is omdat je dan zelf je gewenste design uit kunt kiezen.

RVS Schoorsteenkap

RVS staat voor roestvrijstaal. Dit is een type staal die bekend staat om zijn stevigheid. Het is ook elk type weer bestendig. Daarom heet het uiteraard ook ‘roestvrij’ staal. Kies je een schoorsteenkap van RVS? Dan kan je er vanuit gaan dat de schoorsteenkap niet gaat roesten en hij een lange levensduur heeft. Wanneer we met RVS werken zullen de schoorsteenkappen niet krom trekken in tegenstelling tot bewerkt staal. De RVS schoorsteenkappen kunnen we op maat maken.

Kap van staal

Staal is een materiaal die al lange tijd gebruikt wordt in de bouw van verschillende dingen. Waaronder ook de bouw van huizen, stallen, etc. Dit is dan ook met een reden. Staal is handzaam, relatief goedkoop, en sterk. Hierdoor is maatwerk mogelijk. Het nadeel is echter dat het niet roestbestendig is van zichzelf. Daarom zal het bewerkt moeten worden. Dit kan bijvoorbeeld door het in een verzinking bad te plaatsen. Wanneer we dit doen met het plaatmateriaal, waar onze schoorsteenkappen van gemaakt worden, trekt het staal krom. Daarom kiezen we ervoor om alleen van RVS schoorsteenkappen te maken.

Afwerking schoorsteenkap op maat

Kies je een schoorsteenkap bij ons? Dan kun je hem zo laten maken als jij hem graag zou willen. Niet alleen het design en de afmeting kun je zelf bepalen maar ook nog eens de kleur. Onze kappen worden gecoat. De kleur van deze coating kun je zelf kiezen.

Wil je liever geen zwart bijvoorbeeld, maar wel een donker rode kap? Dan kan dat gewoon! Twijfel je over kleuren, of weet je niet zeker of jouw gewenste kleur geleverd kan worden? Neem dan contact op met één van onze professionals. Zij helpen je graag!

Schoorsteenkap op maat laten plaatsen

Een schoorsteenkap monteren is niet zo eenvoudig. Daarom wordt dit vaak gedaan door een bouwbedrijf of iemand die er verstand van heeft. De kap wordt immers op hoogte geplaatst en je wilt hem zo op de schoorsteen gemonteerd hebben dat hij zijn werk kan doen, waarvoor hij gemaakt is. Komt hij er scheef op? Dan heb je bijvoorbeeld meer kans op water in de schoorsteen.

Bestel je een schoorsteenkap bij ons, dan kunnen we deze voor jou aan huis leveren. Wanneer we de schoorsteenkap brengen kun je er ook voor kiezen om hem gelijk door ons te laten plaatsen. De levertijd van de schoorsteenkap zal afhangen van of je één van onze ‘standaard’ designs kiest, of of je een schoorsteen op maat laat maken.

Misschien vind je dit ook interessant: